ИСТОЧНИ СТАРИ ГРАД- На свечаној сједници уручене награде и признања за подршку и развој општине

117

На свечаној сједници Скупштине општине Источни Стари Град, поводом Дана и крсне славе општине Светог Пантелејмона, синоћ су на Вучијој Луци додијељена признања и награде најзаслужнијим институцијама и појединцима за несебичан допринос развоју и просперитету ове локалне заједнице.

Признања са повељом општине за јачање институционалних капацитета ове локалне заједнице додијељена су директору Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове Драгану Станковићу и директору Пореске управе Републике Српске Горану Маричићу.

Добитници ове повеље су и шеф Делегације ЕУ у БиХ Јохан Сатлер – за несебичну помоћ и подршку у стварању, изградњи и развоју општине, сарадник у кабинету градоначелника града Београда Предраг Пантић, продекан за наставу на Електротехничком факултету Универзитета у Источном Сарајеву Нада Цинцар и Фирми „Гео Вуксановић“ из Пала.

Ово признање уручено је и Бранкици Бањац, специјалисти породичне медицине у Амбуланти породичне медицине „Стари Град“, уз новчану награду од 500 КМ, као и Милици Радоњи за освојено прво мјесто на такмичењу у писању чланака на „Википедији“ у износу од 400 КМ.

Признање са повељом општине Источни Стари Град „Да се не заборави“ постхумно је додијељено Љубу Потпари.

За остварене резултате у модерним плесовима Анастасија Петровић и Магдалена Петровић добиле су по 200 КМ, као и Теодора Малетић за остварене резултате у средњошколском образовању у Средњошколском центру „Пале“.

Никола Тадић је као најуспјешнији студент добио 300 КМ, као и Његош Космајац, најуспјешнији спортиста у дисциплини бијатлон, док је Манојло Ђурић као најперспективнији спортиста у дисциплини кик-бокс добио 200 КМ.

Одлуком Скупштине општине Источни Стари Град, по 300 КМ добили су и Слободан Рајић, најзаслужнији радник Јавног комуналниг предузећа „Глог“ из Источног Старог Града, те Ђорђо Пантић, возач аутобуса у Источном Старом Граду, који је добио награду за пожртвованост.

Претходно је у Храму на Вучијој Луци служено вечерње богослужење, а код спомен-обиљежја на Хреши положени су вијенци борцима Одбрамбено-отаџбинског рата.

Вијенце су положиле делегације града Источно Сарајево, братских општина Чајетина и Жабљак, Борачке организације Источни Стари Град, општинске организације пензионера и општине.

Данас, на дан славе, у 9.00 часова биће служена Света литургија у цркви на Вучијој Луци, у 10.30 часова ће бити обављено ломљење славског колача у парохијском дому на Вучијој Луци.

Планирано је и потисивање меморандума о братимљењу општина Источни Стари Град и Жабљак.

/Срна/