ИСТОЧНИ СТАРИ ГРАД- Узвратна посјета општини Жабљак

88

Делегација општине Источни Стари Град коју предводи начелник Бојо Гашановић борави данас на Жабљаку, гдје присуствује свечаностима поводом Дана и крсне славе те црногорске општине, Преображења Господњег, саопштено је из општине Источни Стари Град.

Гашановић је рекао да је ово узвратна посјета делегације општине Источни Стари Град братској општини Жабљак.

Он је изразио наду да ће све оно што општине буду заједнички реализовале ојачати и унаприједити њихове пријатељске и братске везе.

Општина Источни Стари Град и општина Жабљак недавно су и озваничиле братске односе, приликом обиљежавања славе општине Источни Стари Град, Светог Пантелејмона, када су начелници двије локалне заједнице потписали Повељу о братимљењу, која предвиђа даљи развој пријатељских односа између општина, а све у циљу економске сарадње и размјене искустава у области образовања, културе, спорта, екологије, али и управљања локалним јавним службама, цивилном заштитом  и ГСС- ом, наведено је из општине.

Повељом је предвиђена и реализација заједничких пројеката који представљају заједнички интерес општина којима ће бити унапријеђен живот грађана ове двије општине.