ИСТОЧНИ СТАРИ ГРАД- Гашановић: Нећемо мијењати развојни оквир општине

1825

Начелник општине Источни Стари Град Бојо Гашановић рекао је да је ова локална заједница прије десет година поставила оквире развоја, те да неће бити дозвољена њихова промјена, јер се инвеститори, који су доведени у том периоду, ослањају на тај оквир.
Он је нагласио да је за 24 часа скупио 500 потписа становника општине Источни Стари Град који су дали подршку општинском руководству и њеним институцијама.

„Екипа која је скупљала потписе дошла је до сазнања како људи размишљају. Привредници ће ако не буде реда онако како смо се договорили продати све и отићи одавде, док народ предлаже крајње радикалне методе – од блокада саобраћајница до враћања статута ‘САО Романија'“, рекао је Гашановић на конференцији за новинаре у Источном Старом Граду.

Он је навео да ће тих 500 потписа уз писмо предати предсједнику Републике Српске Милораду Додику, премијеру Жељки Цвијановић, директору Геодетске управе и главном правобраниоцу Републике Српске.

Гашановић је дода да ће у писму замолити предсједника Српске да посјети званичне институције општине и обиђе започете пројекте.

Он је најавио да ће ова општина поднијети тужбу против шефа Клуба одборника СНСД-а у Скупштини општине Дубравке Драгаш и одборника ове странке због, како тврди, неистиних медијских иступа.

Наводећи да су одборници навели да да је група од 50-ак грађана ове општине упутила петицију Правобранилаштву Републике Српске са молбом да се спријечи пренос власништва над локалитетом гдје се налази извориште воде са Републике на општину, пошто општинска власт намјерава да ту воду преусмјери према локацијама које су продате странцима, Гашановић је рекао да од 43 потписа колико се налази на петицији, 30 њих не живи на територији ове општине.

„Од нас се захтијевало да не продајемо воду, а сутрадан је главна вијест била да је ‘Водовод’ Источно Ново Сарајево потписао уговор о испоруци вишкова воде Кантону Сарајево“, каже Гашановић.

Он сматра да пет људи из СНСД-а, колико их има у Скупштини општине Источни Стари Град, константно дезиформише јавност и на тај начин угрожава преостало малобројно становништво ове општине.

Предсједник Регионалне борачке организације Жељко Лалић рекао је да ће достојанство општине бранити свим правним, али и, како је рекао, неправним средствима уколико то буде потребно.

„Нећемо се либити да предузмемо и најрадикалније могуће мјере, јер ми ову земљу морамо бранити. Наша дјеца живе овдје и немају станове по Београду, Бечу и Лондону и никада их неће ни имати, јер им и не требају. Ми имамо нашу Републику Српску и Источни Стари Град“, рекао је Лалић.

 

 

/Срна/