ИСТОЧНИ СТАРИ ГРАД- Отворен реконструисани пут у селу Међуша на Требевићу

1158

На Требевићу, у мјесту Међуша, у присуству начелника општине Источни Стари Град Боја Гашановића и начелника општине Источно Ново Сарајево Љубише Ћосића отворен је реконструисани локални пут, а у реализацији овог пројекта учествовале су обје општине.
Начелник Гашановић се захвалио Драгаш Гордани која је била главни иницијатор да дође до овог пројекта, могућности су скромне, али постоји задовољство јер су заједнице уједињене око оваквих ствари.
Кроз споразум који је потписан раније, договорено је да се реконструише и пресвуче макадамски пут у дужини 450 метара у селу Међуши, а ради се о путу који води до локалног гробља на којем је сахрањено 12 погинулих бораца Војске Републике Српске, који су дали животе и за ове локалне заједнице и за Републику Српску.

-Општина Источни Стари Град је учествовала са 20.000 КМ. Захваљујем се колеги Ћосићу на разумјевању да ово требамо да урадимо јер су наше двије општине повезане Требевићем.
Општина Источни Стари Град је мала и неразвијена, врло тешко прати све пројекте јер ми имамо 120 километара макадамских путева и само одржавање истих је тешко.
Ми смо примјер да се два менаџера општина могу договорити, да реализују у једној од општина пројекат без икакве политизације, да би живот становника био лакши у овим условима и на овој надморској висини – рекао је начелник Гашановић.

За реализацију овог пројекта Општина Источни Стари Град је провела све неопходне процедуре и обезбиједила дио средстава за реализацију овог пројекта.
Љубиша Ћосић је истакао да је ова иницијатива прави примјер како људи наступају према локалним зајдницама, а резултирала је уједињем средстава ових локалних заједница и овим друштвено корисним пројектима.

-Ми се можемо разликовати у политици, али када је у питању интерес људи морамо бити на једној страни, што смо колега Гашановић и ја данас показали.
Овај пројекат је првенствено урађен у знак захвалности према људима који овдје леже, а дали су своје животе за своје село, општину, град и Републику Српску и ако смо дјелимично олакшали породицама да посјећују вјечна пребивалишта својих најмилијих – додао је Ћосић.

/Катера/