ИСТОЧНИ СТАРИ ГРАД- Озваничен почетак рада у новом ватрогасном дому на Хреши

891

Начелник општине Источни Стари Град Бојо Гашановић, данас је предао је кључеве објекта Ватрогасног дома на Хреши, старјешини Територијалне ватрогасне јединице Града Источно Сарајево Његошу Вукадину.

„Иако је пандемија вируса корона ми морамо да наставимо послове започете прије двије године у сарадњи са Скупштином града Источно Сарајево и ТВЈ Источно Сарајево. Овај дан општини Источни Стари Град и мени лично значи много, зато што је овај пројекат завршен, а то значи да смо институционално јачи и да смо много безбједнији. Кредитним задужењима смо заједнички изградили овај објекат на Хреши“, рекао је Гашановић.

Чињеница да су туризам и дрвна индустрија носиоци привредног развоја општине Источни Стари Град, налагала је потребу за изградњом објекта Ватрогасног дома, који је данас технички и кадровски спреман да брже и лакше реагује.

„Битно је рећи да се ради о фази пројекта успостављања ватрогасне јединице у овом дијелу града, а жеља нам је свима и циљ да безбједност по питању заштите и сапасавања људи од пожара и других елементарних непогода подигнемо на један виши ниво.
Данас имамо једну екипу људи са једним модерним ватрогасним возилом на Хреши, међутим ми морамо наставити да радимо у будућности на јачању ове испоставе како би постала ватрогасно одјељење“,рекао је Вукадин.

Улагања општине Источни Стари Град у безбједност, заштиту и сапасавање од пожара и других елементарних непогода годинама се држи на једном високом нивоу, а у складу са могућностима, што се показало и кроз различите обуке људства за помоћ професионалним ватрогасцима у акцијама спасавања.

Старјешина ТВЈ Источно Сарајево је истакао да је самим развојем дрвне индустрије повећан ризик, али свакако и чињеница да Источни Стари Град има једну озбиљну туристичку дестинацију као што је Требевић и да у будућности треба размишљати како да се заштити и та територија.

„Захваљујем се Градоначелнику и Скупштини града Источно Сарајево као и старјешини Територијалне ватрогасне јединице и овом приликом ћу позвати становништво да се суздржи од активирања пожара, паљења ватре на отвореном и да се јаве ватрогасним центрима уколико желе нешто да ураде на својим имањима и тако смањимо проблеме“, додао је начелник Гашановић.

 

/ИС радио/