ИСТОЧНИ СТАРИ ГРАД- Пакети помоћи за социјално угрожене грађане

943

Штаб за ванредне ситуације општине Источни Стари Град, у редовном засједању, донио је многе наредбе с циљем што бољег и квалитетнијег контролисања стања изазваног корона вирусом на територији општине. Штаб прати развој ситуације и координише све активности које проводе Цивилна заштита општине, Црвени крст општине као и волонтери у Источном Старом Граду.

Према извјештају ЈЗУ Амбуланта „Стари Град“ Хреша, тренутно се налазе четири особе под надзором, а над једном особом је надзор завршен.

Директорица Амбуланте породичне медицине „Стари Град“ је нагласила како су два од четири лица, која су под надзором возачи, и зависно од броја дана који је одређен, рјешењем инспекције о кућној изолацији и здравственом надзору, након истека тог рока наставиће свој рад. Сва лица која су под љекарским надзором редовно се јављају у здравствену установу и за сада немају симптоме вируса корана.

Претходних дана одређеним категоријама становништва су подијељни пакети помоћи, за чију набавку и подјелу је задужен Штаб за ванредне ситуације Општине Источни Стари Град, а сви материјано-технички ресурси су стављени на располагње.

Начелник општине Бојо Гашановић је истакао да је у овом тренутку ситуација под контролом, све наредбе Штаба су усклађене са наредбама и закључцима Ребубличког штаба за ванредне ситуације и провођење је уредно.
„Циљ нам је да што дуже одржимо овакво стање у Источном Старом Граду, јер тренутно немамо заражених, а здравље и сигурност становништва је у овом тренутку основни приоритет. Стога ћу позвати све суграђане да се сви скупа понашамо у складу са ситуацијом, а Општина и руководство на челу са мном стоје на располагању“, рекао је Гашановић.

Штаб је упутио молбу становништву да се придржава свих нардеби и упутства који су на снази како би избјегли ширење вируса, али и санкције за непоштовање наредби.

У општини Источни Стари Град обезбијеђени су пакети помоћи за социјално угрожене грађане, а начелник општине Бојо Гашановић обишао је данас сараднике који раде на припреми ових пакета.

 

/општина Источни Стари Град/