ИСТОЧНИ СТАРИ ГРАД- Представа „Пут око свијета“ одушевила малишане

1125

У оквиру 20. Међународног фестивала професионалних луткарских позоришта за дјецу „Лут фест“ Источно Сарајево, данас је у просторијама Скупштине општине Источни Стари Град одиграна представа „Пут око свијета“ у извођењу глумаца позоришта „Пепино“ из Ниша.

„Први пут смо у Источном Старом Граду, али смо на овом Фестивалу од оснивања већ двадесет година, суоснивачи смо Фестивала и добитници смо награде „Златна анима“, на коју смо поносни јер је то награда за допринос развоју луткарства у Источном Сарајеву. Утисци и дугогодишње искуство нам говоре да је потреба за луткарством много већа него што се људима пружа. Сматрам да би родитељи требало да са дјецом гледају луткарске представе и да прате њихове реакције, јер дјеца овакве ствари памте кроз живот. Такође наше искуство говори да су најсимпатичније представе у малим срединама“, рекао је Бобан Јовановић глумац позоришта „Пепино“.

Малишани нису крили одушевљење и смијех током извођења представе, а кроз представу су обишли Италију, Грчку, Шпанију, Турску, Русију, Србију и друге земље.

„Имамо дугогодишњу сарадњу са Фестивалом, овом приликом желим да се захвалим директору Витомиру Митрићу, начелнику општине Источни Стари Град Боју Гашановићу, Градоначелнику Ненаду Вуковићу и предсједнику Републике Српске, јер су омогућили прилику да наша дјеца бесплатно присуствују овом културном догађају, исто тако се надам наставку ове сарадње у наредном периоду“, додао је директор Народне библиотеке „Источни Стари Град“ Саша Радовић.

 

/општина Источни Стари Град/