ИСТОЧНИ СТАРИ ГРАД- Ускоро „Јагњијада“ на Вучијој Луци

2200

Јагњијада је сада већ традиционална гастро-туристичка манифестација која се на Вучијој Луци одржава седам година заредом и на којој се из године у годину биљежи све већи број екипа које долазе из цијеле Републике Српске, али и из других земаља.

Расла је  “Јагњијада” и из године у годину окупљала све више учесника. Удружили се  црква, општина Источни Стари Град и Туристичка организација Града Источно Сарајево, сви, као један,  “засукали рукаве”, предано радили, убијеђени  да ће  Вучија Лука  и општина Источни Стари Град снажно закорачити на туристичку мапу Републике Српске и БиХ.

И ове године, мајстори у традиционалном печењу јагњади на ражњу, ће имати прилику да покажу своје умјеће. Овогодишња  „Јагњијада“ ће бити одржана 3.  јуна, а организатор је КУД „Црепољско“, Источни Стари Град.

Новитет овогодишње Јагњијаде је организовање Томболе уз многе вриједне награде, а главна награда је аутомобил Шкода Фабиа.

Генерални спонзор такмичења је Општина Источни Стари Град, уз помоћ Града Источно Сарајево и Туристичке организације Источно Сарајево.

Медијски покровитељи су КАТЕРА инфо портал, РТВ БН, ТВ Дуга, Инфо Центар Соколац и ОСМ телевизија.

Партнер овогодишње Јагњијаде је Нектар пивара, а спонзор угоститељства ДОО „Глобус“ Бијељина.

За све учеснике је обезбијеђен угаљ, као и расхлађено пиће, по акцијским цијенама.

Регистрација такмичара предвиђена је од 1. до 31. маја, а такмичари се могу пријавити на број +387 65 186 391.

 

 

/Катера/