ПАЛЕ-ИСТОЧНИ СТАРИ ГРАД- Сарадњом до побољшања путне инфраструктуре и туризма

1819

Начелници општина Пале Бошко Југовић и Источни Стари Град Бојо Гашановић разговарали су на Палама о будућој сарадњи ових локалних заједница ради побољшања путне инфраструктуре, водоснабдијевања, туризма.

Југовић је новинарима рекао да је састанак одржан уочи предстојеће зимске сезоне, да је било потребно усагласити одређена питања, те да је било ријечи о путној инфраструктури, одвозу смећа, водоснабдијевању.

Он је нагласио да су ове општине у протеклом периоду имале добру сарадњу по питању водоснабдијевања угрожених подручја, те гашењу пошара и одвозу смећа.

Југовић је нагласио да је циљ оваквих састанака да се постигну одређена рјешења од којих ће становници ових општина имати корист.

Гашановић је рекао да је ово први састанак са новоизабраним руководством општине Пале, те истакао неопходност сарадње ових локалних заједница.

„Требамо чешће да се састајемо и разговарамо о питањима која се тичу комуналија, водовода, инфраструктуре да би помогли становницима који живе у рубним дијеловима ове двије општине“, додао је Гашановић.

Гашановић је оцијенио да је неопходно ријешити путну инфраструктуру за Требевић, што би помогло и развоју Јахорине.

Он је навео да је сарадња комуналних предузећа двије општине добра, али да се увијек може поправити, те да ће у наредном периоду настојати да се дође до бољих рјешења.