ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Жељко Будимир и Немања Мајдов овогодишњи добитници Повеље општине

53

Министар за научнотехнолошки развој и високо образовање Републике Српске Жељко Будимир и џудиста Немања Мајдов добитници су овогодишње Повеље Источног Новог Сарајева која се додјељује поводом крсне славе општине Спасовдана, одлучено је данас на свечаној сједници СО Источно Ново Сарајево.

Образлажући одлуку предсједник СО Источно Ново Сарајево Ведран Јованчић рекао је да се Повеља Будимиру додјељује за његов допринос развоју високошколских установа на подручју ове општине и Мајдову за остварене спортске резултате, те допринос угледу и афирмацији Источног Новог Сарајева.

Одборници у СО Источно Ново Сарајево данас су донијели и одлуку о додјели плакета поводом општинске крсне славе.

Овогодишњи добитници општинске плакете су Небојша Мичић за хуманитарни рад, помоћник министра за културу у Влади Републике Српске Тања Ђаковић за допринос стварању Народног позоришта Источно Сарајев, те новинар РТРС-а Гвозден Шарац за истраживачки рад и допринос очувању културе сјећања и памћења на одбрамбено отаџбински рат, навео је Јованичић.

Он је додао да ће плакете Општине Источно Ново Сарајево добити и гинеколог у Дому здравља Наташа Ђерић Ракита, радиолог у Болници „Србија“ Зорица Мирвић и директор „Топлана“ Дејан Берјан.

„Поводом крсне славе биће додијељене и захвалнице истакутим радницима у предузећима и установама чији је оснивач Општина Источно Ново Сарајево, као и уружењима која дјелују у овој општини“, рекао је Јованчић новинарима.

Поводом крсне славе и Дана општине у сриједу, 12. јуна, биће одржана свечана Спасовданска академија у Спортској дворани на Тргу Републике Србије с почетком у 20.00 часова.

На Спасовдан, у четвртак, 13. јуна, између осталог, биће одржана славска литија на Тргу Републике Србије, те откривен споменик породици на овом тргу.

/Срна/