ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Заједнички рад на проширењу система видео-надзора

455

Општина Источно Ново Сарајево и Полицијска управа Источно Сарајево заједно ће радити на пројекту проширења система видео-надзора на подручју ове локалне заједнице, с циљем боље контроле и повећања безбједности грађана.

Ово је закључено на данашњем састанку начелника општине Источно Ново Сарајево и Полицијске управе Источно Сарајево Јована Катића и Бранимира Шеховца.

Катић је рекао новинарима након састанка да је у протеклом периоду на подручју ове општине изграђено доста нових саобраћајница, паркова и мјеста гдје се окупљају грађани, што захтијева проширење система видео-надзора.

Он је нагласио да га је Шеховац информисао да је стање безбједности у Источном Новом Сарајеву на задовољавајућем нивоу, да је смањен број прекршајних пријава и саобраћајних незгода, као и тежих кривичних дјела.

На данашњем састанку указана је потреба и да се заједнички приступи реконструкцији Полицијске станице Источно Ново Сарајево и објекта гдје је смјештена Јединица жандармерије.

Катић је рекао да је Шеховца информисао да је Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске општинској управи Источно Ново Сарајево одобрило пројекат повећања енергетске ефикасности Полицијске станице, гдје треба да се замијени столарија, кров и све оно што је потребно да та зграда буде функционална и достојна полицијских службеника.

Катић је навео да би објекат гдје се налази Жандармерија у потпуности требало да буде реконструисан током ове, а најдаље наредне године.

Он је рекао да општинска управа са једном фирмом покушава да до почетка нове школске године реализује један иновативни пројекат, јединствен и Републици Српској, који ће значајно утицати на повећање безбједности ђака у школама.

Шеховац је захвалио Катићу за подршку општинске управе на реконструкцији објеката које користи полиција, изразивши наду да ће радови што прије почети.

„Начелника сам информисао и о ефектима постигнутим од пројекта видео-надзора, који је реализован у сарадњи са локлалним заједницама и о потреби унапређења јер је дефинситивно у функцији побољшања стања безбједности“, навео је Шеховац.

/Срна/