ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- „Зима у Источном Новом Сарајеву“ од 15. децембра до 13. јануара

242

Традиционална манифестација „Зима у Источном Новом Сарајеву“ званично ће почети у петак, 15. децембра базаром Средње школе „28. јуни“ и отварањем клизалишта, а траје до 13. јануара.

Отварање манифестације је најављено за 15.00 часова на Тргу Републике Србије у Источном Новом Сарајеву, а истог дана ће бити одржана и новогодишња приредба у фискултурној сали Основне школе „Свети Сава“, док је за петак, 22. децембар планиран новогодишњи базар ученика ове школе.

У суботу, 23. децембра, планиран је концерт Цеце Ражнатовић од 21.00 час у спортској дворани на Тргу Републике Србије, најављено је из општине Источно Ново Сарајево.

Прослава дјечије Нове године биће организована у спортској дворани 25. децембра, а 27. децембра најављен је новогодишњи концерт ученика Основне музичке школе Источно Ново Сарајево са почетком у 19.00 часова у општинском Културном центру.

У четвртак, 28. децембра Дјечија библиотека ће прославити 13. рођендан.

У оквиру манифестације, 4. јануара са почетком у 19.00 часова у Културном центру Источно Ново Сарајево биће одржана Божићна академија, а 9. јануара од 12.00 часова обиљежен Дан Републике Српске на Тргу Републике Србије.

Други Божићни турнир у футсалу Источно Ново Сарајево биће одржан од 26. децембра до 13. јануара у спортској дворани.

У суботу, 13. јануара, након финала турнира у футсалу, најављен је концерт Кикија Лесендрића и групе „Пилоти“ поводом дочека православне Нове године.

/Срна/