ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Катић и Гашићева разговарали о уређењу Тврдимића

497

Министар трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић и начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић разговарали су данас о развоју општине Источно Ново Сарајево и начину како Министарство и Влада могу да пруже подршку пројектима које реализује ова локална заједница.Било је ријечи и о уређењу туристичког комплекса Тврдимићи.

Излетиште Тврдимићи је туристички бисер ове локалне заједнице и овај састанак је био прилика да Гашићеву упознамо о пројектима које реализује наша локална заједница, а гдје је потребна подршка Министарства трговине и туризма Републике Српске, рекао је Катић.

„Тренутно је у изради регулациони план, а с обзиром на то да је велики дио територије у власништву Републике Српске, ту нам треба подршка Министарства трговине и туризма како бисмо то превели на општину Источно Ново Сарајево и привели крајњој намјени”, истакао је Катић.

Он је додао да је већ велика заинтересовност за градњу викенд објеката и изразио наду да ће са почетком грађевинске сезоне сљедеће године да крену са инвестирањем у Тврдимиће, како би се од тога направио туристички бисер Источног Новог Сарајева.

Начелник Катић је упознао Гашићеву да су у току разговори са кинеским инвеститорима око изградње гондоле од Источног Новог Сарајева преко Тврдимића до Јахорине, а ријеч је о пројекту који се ради са градом Источно Сарајево.