ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Митрополит Хризостом посјетио општину

580

На иницијативу Његовог високопреосвештенства, Митрополита Дабробосанског, гдина. Хризостома, на сједници Скупштине општине биће предложено усвајање одлуке о измјени Регулационог плана, којим ће бити предвиђена изградња Саборног храма Српске Православне Цркве на подручју општине Источно Ново Сарајево.

Тим поводом Митрополит је данас у пратњи свештенства, боравио у посјети општини Источно Ново Сарајево, гдје се састао и разговарао са начелником општине Јованом Катићем.

Начелник Катић пожелио је срдачну добродошлицу митрополиту и свештенству и изразио задовољство њиховом посјетом. Његово високопреосвештенство, Митрополит Дабробосански, гдин. Хризостом, у пратњи начелника Катића прошетао је улицама наше општине, те обишао – новоизграђени Трг „Републике Србије“, „Парк Великана“, Улицу Дечанска, будуће вјештачко језеро и Градски парк „Гаврило Принцип“.

Данашња посјета била је прилика да се обиђе и локација на којој ће бити изграђен будући саборни храм наше цркве.Такође, начелник Катић овом приликом упознао је митрополита са пројектима, које Општинска управа планира и тренутно реализује на територији општине Источно Ново Сарајево.

/општина Источно Ново Сарајево/