ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Најмлађа беба Јован Голуб

493

На манифестацији „Конференција беба“ у Источном Новом Сарајеву ове године учествовала је 61 беба, а побједник је најмлађи Јован Голуб, рођен 15. јуна.

Најстарија беба је Петра Цвијановић, рођена 5. јула прошле године, док су бебе са највише браћа и сестара – Ана Васковић, Ангелина Катић и Софија Радашевић.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић рекао је да је на подручју општине између прошле и ове конференције рођено нешто више од 120 беба и истакао да овом манифестацијом желе да окупе најбоље и највредније чиме се поносе, а то су дјеца.

„Желимо да оваквим манифестацијама измамимо осмијехе наше дјеце, да се окупљају, друже на нашем Тргу Републике Србије. То представља посебно задовољство, јер је на овом тргу први пут организована Конференција беба, а намјера је да то буде традиција“, рекао је Катић новинарима.

Он је захвалио свима који су подржали манифестацију, а дјеци пожелио срећно и лијепо одрастање у здравим породицама, да имају што више браће и сестара и да се увијек окупљају у здрављу.

Катић је најавио да ће од 28. јула бити организована још једна манифестација у Источном Новом Сарајеву са богатим програмом за све суграђане, а посебна пажња биће посвећена дјеци.

„Биће организовано љетно дјечије кино на отвореном, приказивани цртани филмови. У наредном периоду ћемо организовати дјечији фестивал, манифестацију јединствену у Републици Српској, не само за дјецу са подручја наше општине, него из цијеле Српске, па и шире“, истакао је Катић.

Начелник општинског Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Игор Ђокановић рекао је да су побједницима уручене пригодне награде, а свим пријављеним бебама додијељене су сликовнице прилагођене њиховом узрасту.

Ђокановић је навео да је организован програм забавног карактера, са великим бројем друштвених игара, спонзори су обезбиједили поклоне, а учествовала су и дјеца из вртића са подручја општине.

Конференцијом беба званично је завршена вишедневна манифестација „Принципови дани“ у Источном Новом Сарајеву.

/Срна/

фото: општина Источно Ново Сарајево