ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Одржано књижевно вече Марка Шелића Марчела

478

Писац и музичар Марко Шелић Марчело одржао је књижевно вече у Источном Сарајеву и са грађанима разговарао о досадашњим дјелима и плановима.

Шелић се синоћ спонтаним разговором са публиком у Матичној библиотеци Источно Сарајево осврнуо на свој досадашњи опус – књижевни, музички, колумнистички, односно разговарао је о писању.

„Ово је више сумирање, где се стигло до сада и куда одавде“, рекао је Шелић и додао да већ двије деценије спаја свој књижевни и музички рад, односно ријеч је о различитим формама писања.

Он је рекао да још нема конкретан наслов за своје дјело на којем тренутно ради, а који је повод за јучерашње дружење.

„Тренутно сам у процесу припреме реиздања досадашњих романа, а то све долази као коњица која трчи испред нове књиге која би требало да заврши тај литерални серијал Малтерего на коме радим јако дуго, има три књиге и та четврта ће бити последња“, рекао је Шелић новинарима.

Према његовим ријечима, то је нешто што читаоци очекују и то ће се и догодити – вјероватно до краја године.

Он је подсјетио да је ове јесени 20 година од издавања његовог првог музичког албума, те навео да су у припреми лијепа издања на плочама, што до сада није радио са бендом, као и збирка одабраних текстова са досадашњих албума, али и концерата, да би наредне године кренули у неке нове изазове, односно рад на новом албуму.

Професор на Универзитету у Источном Сарајеву Дарко Ковачевић, који је комодератор ове књижевне вечери, рекао је да су Марчелова дјела озбиљна, пажљиво написана, квалитетна, са занимљивом употребом приповједних поступака на свим нивоима.

„Велико је задовољство читати његова дјела и свима препоручујем, нарочито Малтерего, његове посљедње три књиге“, рекао је Ковачевић.

Директор Матичне библиотеке Наташа Кулашинац изразила је задовољство што грађанима Источном Сарајева Библиотека, поред редовних сајамских продаја, попуста и остале продаје књига, може да понуди и књижевне вечери, разговоре са писцима и све оно што љубитељи писане ријечи воле.

Сајам књига организује Матична библиотека, у оквиру културно-забавне манифестације под називом „Љето у Источном Новом Сарајеву“, а траје до петка, 18. августа.

/Срна/