ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Потписан Споразум о суфинансирању девет специјализаната

158

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић и директор Болнице „Србија“ Небојша Шешлија потписали су данас Споразум о суфинансирању трошкова од 22.500 КМ за девет специјализаната ове здравствене установе.

Овим споразумом општина Источно Ново Сарајево обавезује се да за сваког специјализанта уплати по 2.500 КМ.

Катић је током потписивања споразума рекао да Општинска управа сваке године настоји да повећа износ за подршку Болници „Србија“, те изразио наду да ће и остале општине које гравитирају овој здравственој установи бити дио пројекта оспособљавања љекара.

„Ово је вид подршке Болници Србија. Сматрам да ћемо сви имати бољу здравствену услугу када ови љекари заврше специјализације“, рекао је Катић.

Он је најавио да ће Општинска управа ове године финансијски помоћи са 20.000 и нови болнички паркинг који је у изградњи, што је дио Споразума који су прије пола године потписали са овом здравственом установом.

Захваливши за финансијску поршку, Шешлија је подсјетио да је Општина и раније помагала Болници када год је било потребно, додајући да је начелник Катић сам иницирао одређене активности и помоћ у функционисању ове здравствене установе.

Према његовим ријечима, упућивањем још девет љекара на специјализацију, у потпуности је реализован план Управе да се убрзано оствари већи број специјализација у року од пет година како би ријешили дисбаланс из ранијих година.

Шешлија је додао да је овим планом на специјализацију укупно послато 39 љекара.

„Већ од наредне године бићемо у ситуацији да плански расписујемо специјализације. Приликом одласка кадра у пензију, на њихова мјеста ћемо примати нове специјализанте“, нагласио је Шешлија.

Он је истакао и да Болница „Србија“ из године у годину биљежи боље и значајније резултате, нагласивши да ће и ову испунити план пословања и да ће надмашити пословне резултате од прошле године.

Шешлија је подсјетио и да је са Општинском управом реализован пројекат прегледа демобилисабних бораца, гдје је општина платила трошкове прегледа, додајући да знатан број установа, које су под општинском ингеренцијом, такође раде систематске прегледе за своје раднике у овој болници.

Специјализанти пулмологије Марија Тодоровић, гинекологије и акушерства Кристина Хршум и ортопедске хирургије и трауматологије Мирјан Патковић захвалили су болници за прилику да се усвршавају.

/Срна/