ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Радови на проширењу водоводне и канализационе мреже у новом студентском дому

277

Директор Студентског центра у Источном Новом Сарајеву Александра Бјелица изјавила је Срни да се касни са завршетком изградње новог студентског дома из оправданих разлога, али да се тренутно ради на проширењу водоводне и канализационе мреже.

“Као што је већ познато, нисмо правили нову, већ смо вршили адаптацију и надоградњу постојеће зграде која је била у јако лошем стању па смо наилазили на проблеме, који су превазиђени, али самим тим пролонгирани су рокови и завршетак радова”, рекла је Бјелица.

Бјелица додаје да се тренутно ради са Комуналним предузећем “Водовод и канализација” и општином Источно Ново Сарајево на проширењу водоводне и канализационе мреже за нову зграду студенстког дома и Ректората.

“У принципу постоји мрежа на коју бисмо се могли прикључити, али због чињенице да се град шири брже неко што је очекивано, препоручује се да се прошири водоводна и канализациона мрежа како не бисмо имали проблема”, навела је Бјелица.

Бјелица је напоменула да је капацитет новог студенстког дома нешто више од 220 кревета и изразила наду да би први студенти могли да се уселе сљедеће године.

Према њеним ријечима, за изградњу Студенстког дома у Источном Новом Сарајеву је обезбијеђено 7.500.000 КМ из буџета Републике Српске.

“Влада Републике Српске је дала сагласност и за средства за опремање дома, али још нисмо добили одлуку на који начин ће бити обезбијеђена, односно исплаћивана. Надамо се да ће и то бити брзо ријешено”, додала је Бјелица.

Према њеним ријечима, почетком септембра биће расписан конкурс за пријем студената за смјештај у постојећи дом, а ове године сви бруцоши ће бити смјештени у студентски дом /Улица Ђенерала Драже Михаиловића бб, зграда касарне Славиша Вајнер Чича/, јер су ту услови за боравак много повољнији у односу на просторије које користе на Електротехничком факултету.

Бјелица је напоменула да је редовним студентима обезбијеђен бесплатан смјештај, а да се дио исхране суфинансира, а дио плаћају студенти.

Нови студентски дом је смјештен у Улици Стефана Немање, поред будуће зграде Ректората и Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву.

/Срна/