ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Свечано отворена нова спортска дворана

1100

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић и начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић вечерас су свечано отворили нову спортску дворану у Источном Сарајеву.

Додик је у обраћању окупљенима, честитао крсну славу општине Источно Ново Сарајево – Спасовдан, изразивши наду да ће сваке године када се обиљежава слава бити завршен неки велики пројект, попут данашњег.

„Сваки пут када овај дан дође, сваке године урадимо нешто добро за грађане, за младе, отворимо дворане, позоришта и све што је потребно. Са вама сам 23 године кроз различите функције које сам обављао и увијек сам био поносан када испред себе видим град који је направљен вашим напорима кроз подршку различитих институција“, истакао је Додик.

Он је додао да Град Источно Сарајево служи на понос свим људима Републике Српске, подсјећајући да су грађани овог града током протеклог одбрамбено-отаџбинског рата дали велику жртву, напуштајући дијелове Сарајева који су припали Федерацији БиХ.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић је истакао да је посебно поносан јер све више људи федералног Сарајева, али и Федерације БиХ, долази у Источно Сарајево да попије пиће, да прошета, што је на понос свима који су у протеклом периоду управљали локалним заједницама које чине град.

„Желим да вам честитам крсну славу, да донесе само напредак и бољи живот. Влада Републике Српске има уједначен приступ од Требиња до Новог Града. Имао сам прилику у претходном времену да живим на овим просторима и знам како је то некада изгледало“, рекао је Вишковић, истичући да ће бити настављено улагање у град Источно Сарајево.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић подсјетио је да је у протеклих 15 година у овај град кроз јавне инвестиције уложено више од 350 милиона КМ, напомињући да је несебична помоћ Владе Републике Српске реализована у свих шест општина које чине Град.

Начелник Источног Новог Сарајева Јован Катић је изразио понос што након шест мјесеци обављања ове функције обиљежава крсну славу општине за коју је навео да је једно од најпожељнијих мјеста за живот у Републици Српској.

Град Источно Сарајево је 2001. године започео изградњу спортске дворане, у коју је уложио 4.700.000 КМ. Током 2006. године град је сва права и обавезе у вези са овом двораном пренио на општину Источно Ново Сарајево.

Због обилних сњежних падавина 4. фебруара 2012. године дошло је до рушења кровне конструкције, те је општина Источно Ново Сарајево 2013. уложила око 100.000 КМ за уклањање порушене конструкције.

Захваљујући финансијској помоћи Владе Републике Српске, реализована је потпуна реконструкцији спортске дворане чија вриједност 15 милиона КМ и има површину од 5.720 метара квадратних.

Капацитет дворане је 2.110 мјеста.

/Срна/