ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Сезона гријања требало би да почне до 15. новембра

282

Предузеће „Топлане-ИНС“ Источно Ново Сарајево требало би да почне са испоруком топлотне енергије потрошачима до 15. новембра, када ће бити окончана и реконструкција котловнице и њена гасификација, изјавио је Срни директор овог предузећа Дејан Берјан.

Берјан је рекао да завршетак реконструкције Топлане зависи од горионика, који би сваког дана требало да стигне из Београда, чиме би нова котловница била комплетирана.

„Како би све стигли да завршимо на вријеме, радници раде у двије смјене од 7.00 до 3.00 часа иза поноћи“, нагласио је Берјан.

Према његовим ријечима, до сада су постављени котлови, пумпе, раздјељници, модул, као и систем за воду.

„Промијењен је и кров, димњаци и столарија, на објекту, а постављене су и решетке које по правилнику морају да буду због вентилације. Инсталирали смо и гасну станицу, а гас је доведен до котловнице и још је преостало да га повежемо са гориоником који очекујемо“, навео је Берјан.

Берјан је подсјетио да ће, осим природног гаса, топлана бити оспособљена да користи лож-уље као алтернативно гориво, те да ће након реконструкције котловница имати већи капацитет и снагу од 20 мегавата.

Предузеће „Топлана-ИНС“ грије око 900 станова и 30 институција и установа у Источном Сарајеву или укупно око 70.000 метара квадратних.

Директор „Сарајево-гаса“ Источно Сарајево Недељко Елек и Берјан потписали су 6. септембра уговор о реконструкцији и гасификацији топлане, чија је вриједност шест милиона КМ.

/Срна/