ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Спасовданске свечаности од 30. маја до 5. јуна

499

У оквиру Спасовданских свечаности, које се организују поводом крсне славе и обиљежавања 30 година од настанка општине Источно Ново Сарајево, најављен је богат културно-забавни програм од 30. маја до 5. јуна.

Према програму Спасовданских свечаности, у понедјељак, 30. маја, у Културном центру Источно Ново Сарајево са почетком у 19.00 часова биће отворена изложба и уручене награде у оквиру фото конкурса „ИНСпирација“.

У сриједу, 1. јуна, биће организована акција давања крви добровољних давалаца Сарајевско-романијске регије, у новој спортској дворани на Тргу Србије од 8.00 до 15.00 часова.

Истог дана, од 17.00 часова биће одржано вечерње богослужење у Храму Светог Варнаве Исповједника на Врањешу, а од 19.00 часова свечана Спасовданска академија у Културном центру Источно Ново Сарајево.

У четвртак, 2. јуна, на Спасовдан у 9.00 часова биће служена Света литургија и обављен славски обред у Храму Светог Великомученика Георгија на Врацама.

Након литургије предвиђено је служење помена и полагање цвијећа код Централног крста на Врацама и Споменика „Слава српском борцу“.

Молебан и славска литија најављени су од 18.00 часова на Тргу Србије.

Свечана академија Културно-умјетничког друштва /КУД/ „Славија“ и промоција филма под називом „20 година са вама“ биће одржани у Културном центру Источно Ново Сарајево од 19.00 часова, а од 20.00 часова на Тргу Србије најављен је концерт Данице Црногорчевић.

У петак, 3. јуна, планиран је годишњи концерт КУД-а „Славија“ у новој спортској дворани на Тргу Србије од 20.00 часова, а у недјељу, 5. јуна, у мјесној заједници Топлик-Тилава од 12.00 часова биће одржан Сабор пјесме, игре и вјештина.

/СРНА/