ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- „Србијашуме“ донирале 105 садница

456

У склопу активности која се односи на планску садњу алејног и парковског дрвећа на територији општине Источно Ново Сарајево, Општинска управа доласком прољећа, наставила је са активностима које су започете током јесени прошле године.

Захваљујући веома вриједној донацији Јавног предузећа „Србијашуме“ Републике Србије, обезбијеђено је 105 садница, старости између 17 и 20 година чиме ће се обогатити и додатно уљепшати наша локална заједница.

Радници Комуналног предузећа „РАД“ започели су са акцијом сађења садница брезе, липе и јавора (млијеч).

Локације које ће бити богатије за нове саднице су: Улица Касиндолског батаљона, Парк Великана, градски парк „Гаврило Принцип“, простор испред ОШ „Свети Сава“ и новоизграђене спортске дворане, те замијена осушених или на други начин уништених садница у улици Спасовданска.

Општинска управа Источно Ново Сарајево планира да до краја 2024. године посади укупно 1.000 садница алејног и парковског дрвећа, како би наша општина била што љепше и здравије мјесто за живот свих нас.

Познато је да дрвеће у градским срединама представља плућа града, те апелујемо на све суграђане да заједно чувамо наше зеленило.

/општина Источно Ново Сарајево/