ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Ускоро ”Поносна картица” за породице са троје и више дјеце

425

Породица је основна ћелија сваког друштва, основни покретач и носилац свих друштвених процеса и активности. Породица је стуб једне земље, без којег ни земља нити народ не би постојали.

Поводом 15. маја – Међународног дана породице начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић, поручио је да је породица заједница која повезује, радује, унутар које се дијели и добро и зло, срећа и туга, слави сваки напредак и олакша сваки пораз, те да мора увијек бити на првом мјесту и свакодневно његована и чувана.

„Зато данас свим породицама, малим и великим, желим срећан Међународни дан породице и да, не само овог, него сваког дана славимо присуство најмилијих у нашим животима“, пожелио је начелник.

Он је рекао да је Општинска управа позитивно одговорила на позив Фондације “За породицу”, те да је већ у јуну мјесецу планирано потписивање уговора о сарадњи на пројекту Поносна картица” за породице са троје и више дјеце, која ће им омогућити попусте и погодности у уговореним привредним субјектима.

„Пронаталитетна политика је један од стубова развоја наше општине и радује нас што ћемо, уз подршку Фондације, омогућити још једну погодност за вишечлане породице“, рекао је начелник.

Он је реко да ће детаљи о пријави и издавању картице бити објављени у јуну, након потписивања уговора, те изразио наду да ће прве картице бити подијељене Поносним породицама већ почетком јула.

„Поносан на Поносне породице, на нашу локалну заједницу која биљежи позитивну стопу природног прираштаја, на све активности које имају за циљ олакшати живот наших суграђана. Срећан нам Дан породице“, поручио је начелник.

/општина Источно Ново Сарајево/