ПАЛЕ-ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Потписан уговор са Ски-центром „Равна планина“ о бесплатном скијању

547

За основце и средњошколце са подручја општина Источно Ново Сарајево и Пале данас је потписан уговор са Ски-центром „Равна планина“ о бесплатном скијању.

Уговор су потписали начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић, предсједник Скупштине општине Пале Дамјан Шкипина и власник Ски-центра „Равна планина“ Вељко Голијанин.

Катић је захвалио Голијанину на могућности да основци и средњошколци из ове општине бесплатно скијају.

„Ово је добра иницијатива и мислим да свој дјеци морамо омогућити приступ нашим планинама, да скијају, да их вежемо за планину, а да немају велике финансијске издатке“, рекао је Катић новинарима.

Он је данас званично упутио своју ранију иницијативу Олимпијском центру „Јахорина“, граду Источно Сарајево и Влади Републике Српске, којом тражи да се грађанима Источног Сарајева омогуће одређене погодности при кориштењу услуга Олимпијског центра.

„Погодности морају важити за све грађане Источног Сарајева, посебно за одређене категорије као што су дјеца погинулих бораца и ратних војних инвалида, као и демобилисани борци. Надам се да ће се иницијатива уважити и да ће већ од наредне сезоне Јахорина бити приступачнија локалном становништву“, навео је Катић.

Шкипина је рекао да, иако се у медијима појавила информација да је Олимпијски центар поново дозволио бесплатно скијање, у општину Пале није стигло званично обавјештење.

„Очекујемо да ће дјеца већ од викенда моћи да бирају да ли ће скијати на Равној планини или на Јахорини“, истакао је Шкипина и изразио наду да је ово само почетак и да ће од наредне сезоне имати сличне уговоре како би малишанима омогућили да науче скијати.

Он сматра да сви грађани требају имати одређене привилегије на скијалиштима у Источном Сарајеву.

Вељко Голијанин, власник Ски-центра „Равна планина“, позвао је и начелнике других градских општина да се придруже овом пројекту, како би и остала дјеца могла бесплатно скијати.

„Позивам дјецу да дођу и викендом, како би искористила што више времена за скијање до краја сезоне“, рекао је Голијанин.

/Срна/