ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Катић: Заједнички рад са градом на унапређењу живота грађана

168

Сарадња општине Источно Ново Сарајево са градом Источно Сарајево у протекле три године могла би послужити као примјер здравог и коректног односа, чији је примарни циљ унапређење услова живота за становнике, рекао је Срни начелник ове локалне заједнице Јован Катић.

„Град Источно Сарајево на челу са Љубишом Ћосићем свакодневно ради на пројектима очувања идентитета српског народа, побољшању услова живота у свим својим општинама, често показујући да не постоји немогуће кад постоји искрена намјера“, истакао је Катић.

Поводом Дана и крсне славе града Источно Сарајево Светог Петра Дабробосанског, Катић је нагласио да је вријеме прославе заштитника града увијек добар повод за подсјећање на све добро што је урађено у протеклој години.

Према његовим ријечима, општина заједно са градом интензивно ради на изградњи новог објекта вртића у Источном Новом Сарајеву, будући да сви постојећи нису довољни.

Катић је рекао да ће парк „Сунца“ у Источном Новом Сарајеву постати мјесто сјећања на сва страдања у 20. вијеку, гдје заједно са градом граде споменик страдалим Србима, његујући сјећање на Србе кроз вијекове на овим просторима.

Он је додао да ће заједнички реализовати и пројекат Капије града изградњом пасареле у Улици војводе Радомира Путника, која ће спојити шеталиште Источне Илиџе и Трг Републике Србије, а која ће бити споменик сјећања на егзодус Срба у 20. вијеку.

„У наредном периоду планирани и замишљени су још многи велики пројекти који ће бити реализовани у сарадњи општине Источно Ново Сарајево и града Источно Сарајево, чиме ће се и те како допринијети визији да постанемо најпожељније мјесто за живот у земљи и да, заједно, растемо и напредујемо“, поручио је Ктаић.

Он је руководству града, свим запосленим и свим грађанима честитао крсну славу са жељом да и у наредним годинама причају само о развоју и да из године у годину биљеже напредак и просперитет.

На дан градске славе, у недјељу, 17. септембра, од 9.00 часова, Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом служиће Свету архијерејску литургију у Храму Светог Петра Дабробосанског у Војковићима.

Ломљење славског колача биће обављено у 13.00 часова у ресторану „Боб“ у Источном Новом Сарајеву, гдје је предвиђен славски ручак за званице и госте.

/Срна/

фото: Катера