ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Катић и Јованчић присуствовали прослави славе манастира Стањевићи у Будви

385

На позив игумана манастира Стањевићи, господина Јефрема и предсједника општине Будва Марка Бате Царевића, начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић и предсједник СО Источно Ново Сарајево Ведран Јованчић присуствовали су величанственој прослави храмовне славе – Свете тројице.

Тим поводом Свету архијерејску литургију служио је Његово високопреосвештенство Митрополит црногорско приморски господин Јоаникије, уз саслужење свештенства, свештеномонаштва и молитвено учешће вјерног народа.

Након одслужене Литургије и причешћа вјерника, услиједило је освештање и ломљење славског колача, те славски ручак, свечана академија, а вечерас и традиционална славска литија.

“Величанствено дочекани од стране наше браће Срба из Црне Горе, срце нам је пуно што братски, као један народ дијелимо овакве свете тренутке. Велика је част бити у друштву оних који се боре за православне светиње, који бију највеће битке за очување наше вјере, дијелећи наша искуства очувања Републике Српске и српског народа с ове стране границе” рекао је начелник Источног Новог Сарајева Јован Катић на својој званичној Фејсбук страници.