ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Отворена изложба „Култура на фронту“

152

У оквиру манифестације „Принципови дани“, синоћ је на Тргу Републике Србије у Источном Новом Сарајеву отворена изложба под називом „Култура на фронту у периоду од 1992. до 1995. године“ аутора Милијане Бојић и Сузане Пешевић Стојановић.

Бојићева, која је библиотекар Народне и универзитетске библиотеке Републике Српске, рекла је да је изложба настала поводом 30 година Републике Српске.

Она је нагласила да су на изложби радиле око двије године и да их је интересовало шта се дешавало у ратном периоду, како је функционисала култура, ко је финансирао културу, како су се одржавале традиционалне манифестације и да ли их је било.

„Ми смо објединиле најзначајније манифестације културе на простору Српске, а за сљедећу годину припремамо публикацију у којој ћемо објединити све што се десило од 1992. до 1995. године у Републици Српској када је ријеч о културној сцени“, навела је Бојићева.

На Тргу Републике Србије глумац Милан Димић синоћ је одиграо монодраму „Има нека тајна веза“ посвећену Душку Трифуновићу.

Он је навео да је монодрама „Има нека тајна веза“ искрена и емотивна прича за све од седам до 107. година.