ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Почеле пријаве за Божићни турнир у футсалу

311

„Конференцијом за медије отворили смо пријаве за други Божићни турнир у футсалу Источно Ново Сарајево 2023“, истакао је у суботу начелник ове општине Јован Катић и позвао све заинтересоване да се пријаве на турнир, који ће бити одржан од 26. децембра до 13. јануара у спортској дворани на Тргу Републике Србије.

Наградни фонд турнира изнози 20.500 КМ, што је за 5.000 КМ више него прошле године. Награда за прво мјесто је 14.000 КМ, за друго 3.000 КМ, док награда за треће мјесто износи 2.000 КМ, те за четврто 1.000 КМ, саопштено је на конференцији за медије Организационог одбора другог по реду Божнићног турнира у Источном Новом Сарајеву.

Катић је рекао је да је прошлогодишњи турнир одјекнуо широм региона и превазишао очекивања, те је самим тим постављен задатак да ове године турнир буде још бољи.

Укупно 32 екипе имаће право да се такмиче на овом турниру, саопштено је на конференцији.

„Када узмемо у обзир да смо прошле године превазишли сва очекивања и организације и становника, а турнир је од‌јекнуо и ван граница Источног Сарајева, сигуран сам да ће и ове године бити велика заинтересованост, зато позивам екипе да што прије почну са пријавама“, истакао је Катић.

Катић је изразио увјерење да ће и ове године квалитет игре бити на високом нивоу, те да већ има информације да у неким екипним саставима има репрезентативаца БиХ, Србије и Хрватске.

„Како смо прошле године превазишли сва очекивања, прије свега становника Источног Сарајева, али и екипа, себи смо дали задатак да ове године покушамо направити још бољи турнир и увјерен сам да ћемо и успјети“, рекао је Катић и додао да је прошлогодишњи турнир од‌јекнуо широм региона и да је тиме постављен задатак да овај турнир буде још боље организован.

Катић је додао да су ове године обезбијеђене и награде за истакнуте појединце, као и награде за публику која буде посјећивала турнир.

„Потрудићемо се и побринути да сви они који дођу уживају у фудбалским представама и да имамо доста занимљивости за гледаоце који нису гледали турнир прошле године“, рекао је Катић.

Он је подсјетио да ће ове године бити и маскота турнира, која ће да уљепша дане турнира и забавља гледаоце, те да је тренутно отворен јанви позив за име маскоте.

Катић је најавио да ће турнир бити завршен концертом групе „Пилоти“, уз коју ће становници Источног Сарајева имати прилику да уживају на дочеку православне Нове године.

Директор турнира Мирко Чампара рекао је да очекује ове године још бољи турнир од  прошлогодишњег с обзиром на то да овог јануара нема репрезентативних обавеза и да ће и репрезентативци из региона имати могућност да учествују.

Котизација за овогодишњи турнир износи 300 КМ, потврђено је на конференцији.