ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Представљање издања на београдском сајму

249

Матична библиотека Источно Сарајево представиће издања која је објавила у току године на 66. Међународном београдском сајму књига, који ће бити одржан од 21. до 29. октобра.

На штанду Представништва Републике Српске у Србији у петак, 27. октобара, од 15.00 часова биће представљено пет књига, речено је Срни у Матичној библиотеци.

Прва ће бити представљена „Монографија 25 година Матичне библиотеке Источно Сарајево“ аутора Иване Куљанин, а књизи ће говорити директор Матичне библиотеке Наташа Кулашинац и аутор.

Након тога слиједи представљање збирке поезије „О љубави ни ријечи“ Маријане Петронић и монографије „Средњошколски центар Источна Илиџа 1993-2023“ аутора Слађане Брајовић Босиљчић, Кристине Вуце и Огњена Тодоровића.

Монографију ће представити директор Средњошколског центра Бранка Ковачевић и професори Кристина Вуца и Божица Јефтовић.

На овом штанду биће представљене и књиге „Живот и дјела Јелене Допуђе“ и „Ратни пут Олге Дедијер“ аутора Грује Бјековића и Ненада Сузића, о којима ће поред аутора говорити Душан Илић и Саво Сокановић.

Из Матичне библиотеке подсјећају да је Представништво Републике Српске у Србији омогућило издавачима из Српске да на 66. Међународни београдски сајам књига изађу са великим бројем наслова.

На штанду Представништва Републике Српске и у сали за промоције „Васко Попа“ публици ће 33 издавача, 60 аутора и више од сто говорника представити 89 издања.

Ове године први пут ће Удружење књижевника Републике Српске представити издања својих чланова и тако ће 18 аутора и 20 говорника представити 18 издања.

Уз репрезентативни штанд ће бити и продајни штанд Удружења издавача Републике Српске.

На Међународном београдском сајму књига, једној од најстаријих и најважнијих књижевних манифестација у региону, ове године представиће се око 400 излагача.

Сајам ће бити одржан под слоганом „Живеле књиге“, а земља почасни гост 66. Међународног београдског сајма је Француска.

/Срна/