ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Пријем за малишане поводом Недјеље дјетета

328

Поводом „Дјечије недјеље“, ђаци прваци из Основне школе „Свети Сава“ Источно Сарајево и малишани вртића „Патријарх Павле“, „Маца“ и „Вратите нам осмијех“ посјетили су Општинску управу Источно Ново Сарајево.

Уз мноштво припремљених слаткиша, сокића и балона, госте су срдачно дочекали замјеник начелника општине, Александар Костовић и шеф кабинета, Дејан Ромић.

У обраћању најмлађим суграђанима, Костовић и Ромић су истакли, да локална самоуправа даје допринос поштовању дјечијих права и уважавања њихових потреба, а доказ за то је и изградња објекта нове основне школе у улици 9. јануара.

Малишани су током пријема били весели, а поред њиховог смијеха чули смо и рецитације пјесмица, те су усмено и путем цртежа истакли своја права која су уз помоћ својих васпитача написали.

Општинска управа овим поводом је за 144 првачића Основне школе уручила пригодне поклоне, а полазницима вртића поклоњене су дидактичке играчке.

Руководство општинске управе поручило је да је седмица обиљежавања „Дјечије недјеље“ одлична прилика да се кроз додатне активности свих институција и служби, укаже на важност препознавања потреба сваког дјетета и адекватног реаговања у свим ситуацијама у којима се дјеца нађу – у кући, школи, локалној заједници, медијима.

/општина Источно Ново Сарајево/