ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Улажу се огромни напори да гријање буде пуштено за викенд

311

Капитална реконструкција и гасификација котловнице „Топлана-ИНС“ Источно Ново Сарајево требала би да буде окончана за предстојећи викенд, када ће званично почети и сезона гријања, изјавио је Срни директор овог предузећа Дејан Берјан.

Берјан је рекао да сезона гријања није почела данас, како је раније најављено, јер су горионици који су требали стићи прије десет дана, стигли тек синоћ.

„Улажемо огромне напоре да их што прије прикључимо и пустимо постројење у рад. Колосалан посао је обављен, 30 људи у двије смјене ради и надам се да ћемо до викенда покренути систем, када је најављена ниска температура“, нагласио је Берјан.

Он је изразио жаљење што радови нису завршени у предвиђеном року, те навео да на то нису могли утицати, јер се морала набавити специфична увозна опрема.

Предузеће „Топлана-ИНС“ грије око 900 станова и 30 институција и установа у Источном Сарајеву или укупно око 70.000 метара квадратних.

Директор „Сарајево-гаса“ Источно Сарајево Недељко Елек и Берјан потписали су 6. септембра уговор о реконструкцији и гасификацији топлане, чија је вриједност шест милиона КМ.

/Срна/