ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Усвојен извјештај о раду начелника, фокус био на развоју инфраструктуре

81

Одборници Скупштине општине Источно Ново Сарајево усвојили су данас извјештај о раду начелника општине у којем је наведено да је фокус био на развоју инфраструктуре, привреде и пољопривреде, што остаје у наредном периоду.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић рекао је новинарима да је у прошлој, као и у овој години, фокус на развоју инфраструктуре, привреде и пољопривреде, те унапређењу спорта и културе.

Катић је навео да су одборници усвојили и одлуку о приступању изради регулационог плана „Центар четири“.

„То је дио бивше фабрике Фамос. Један дио већ је продат одређеним купцима, ту ћемо да развијемо потпуно нови дио урбане средине општине Источно Ново Сарајево, гдје ће бити изграђени стамбено-пословни објекти“, рекао је Катић.

Усвојен је и извјештај о раду локалног парламента, као и извјештај о пословању за прошлу годину, те програм рада и финансијски план за четири установе које дјелују на подручју општине – Центар за социјални рад, Спортско-рекреациони центар „Славија“, Дјечији вртић „Патријарх Павле“ и Културни центар.

Одборници су усвојили и информације о стању безбједности на подручју општине и о раду општинске Борачке организације за прошлу годину.

Одборник СДС-а Стефан Игњатовић рекао је да нису подржали извјештај о раду начелника за прошлу годину јер сматрају, како је рекао, да је могао да уради више, као и због одређеног броја незавршених пројеката.

Игњатовић је рекао и да је Клуб одброника СДС-а упутио иницијативу да једна од улица на подручју општине добије назив по Николи Гардовићу.

/Срна/