ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Катић потписује споразум о испоруци воде Кантону Сарајево

1409

Директор Комуналног предузећа „Водовод и канализација“ Источно Сарајево Јован Катић и вршилац дужности директора „Водовод и канализација“ Сарајево Азра Музур потписаће данас у Источном Сарајеву споразум о испоруци воде Кантону Сарајево.

Предмет уговора је регулисање међусобних односа поводом испоруке додатних количина воде за Кантон Сарајево, чиме ће бити омогућено боље водоснабдијевање локалитета Храсно и насеља Доњи Которац, који има лоше водоснабдијевање, јер се налази на крају зоне водоснабдијевања Ступ.

У уговору је наведено да ће минималне количине воде износити пет литара у секунди континуираног дотока, док максималне количине нису прецизиране, јер ће након снабдијевања дијела града Источно Сарајево са изворишта „Тилава“, вишак воде бити усмјерен према Сарајеву, саопштено је из сарајевског Водовода.

С обзиром на тренутну ситуацију, обезбијеђено је водоснабдијевање од 15 до 25 литара у секунди на дневној бази, са могућношћу до 50 литара у секунди у ноћним часовима.

Потписивањем уговора о додатним количинама воде из Источног Сарајева, стварају се и услови за бољу сарадњу ова два предузећа.

„Ово су мале количине воде, али свакако врло значајне, јер свака литра-секунда је добродошла у овом веома сушном периоду. Доласком бољег хидролошког периода може се очекивати и поправљање ситуације у погледу нормализације водоснабдијевања Кантона Сарајево“, наводи се у саопштењу.

Споразум ће бити потписан у просторијама „Водовода и канализације“ Источно Сарајево у 14.00 часова.

 

 

/Срна/