ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Обезбијеђено 150 пакета помоћи за социјално угрожене породице

1315

Општинска организација Црвеног крста Источно Ново Сарајево обезбиједила је 150 пакета помоћи за око 240 корисника, изјавио је секретар Општинске организације Милан Ристовић.

“Ова активност реализује се већ неколико година, тако да свака три мјесеца нашим корисницима дијелимо пакете помоћи. Пакети се дистрибуишу по мјесним заједницама, којима су достављени спискови корисника, које имају Црвени крст и Центар за социјални рад”, нагласио је Ристовић.

Он је прецизирао да се помоћ састоји од прехрамбених производа-брашна, уља, шећера, риже, тјестенине, соли, те средстава за хигијену.

“Брашно и со, као и детерџент за суђе и шампон, дијеле се по породици, а остало по члану породице. Број корисника је отприлике на истом нивоу већ неко вријеме”, напоменуо је Ристовић.

Општинска организација Црвеног крста Источно Ново Сарајево ову активност реализовала је уз помоћ и подршку локалне заједнице, а према плану програма сљедећа подјела пакета помоћи требало би да буде организована у септембру.

Ристовић је нагласио и да је недавно организована акција прикупљања помоћи за дјецу са Космета у којој су учествовали грађани.

“Помоћ смо прикупљали за дјецу која нису могла да дођу у оквиру пројекта ` Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске`. Обезбиједили смо 150 пакета који су се састојали од гардеробе, школског прибора, средстава за хигијену”, истакао је Ристовић.

Он је додао и да су купљени рачунари за школу за ту дјецу и још много тога, што показује да је акција успјешно реализована, те захвалио онима који су се одазвали акцији.

 

/Срна/