ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Прослава крсне славе и Дана општине

654

У Храму Светог великомученика Георгија у Миљевићима данас ће бити служена литургија поводом Спасовдана – крсне славе и Дан општине Источно Ново Сарајево.

Након литургије, која ће бити служена од 9.00 часова, кренуће свечана литија.

Начелник општине Љубиша Ћосић у 13.00 часова у свом кабинету одржаће конференцију за новинаре.

У Источном Новом Сарајеву синоћ је одржана свечана Спасовданска академија на којој су општинске повеље додијељене предсједнику Србије Александру Вучићу за допринос и подршку изградњи Трга “Србија” на подручју ове локалне заједнице и постхумо ратном хирургу Миодрагу Лазићу за допринос који је дао у одбрани Републике Српске.

Поводом Спасовдана – крсне славе и Дан општине Источно Ново Сарајево, синоћ је отворена изложба фотографија “Све је стало у један тренутак”, које су настале за вријеме епидемије вируса корона, те додијељене награде за најбоље фотографије.

Ћосић је раније рекао Срни да ће средства намијењена за славске свечаности ове године бити усмјерена у програм за подршку привреди.

Он је истакао да Источно Ново Сарајево славу дочекује као једна од најразвијенијих локалних заједница у Републици Српској, која биљежи прилив становника, непрестани инфраструктурни развој, како кроз реализацију јавних инвестиција, тако и кроз реализацију приватних инвестиција.

/Срна/