ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Шантић: Сједница заказана на нелегалан начин

1695

Доскорашњи предсједник Скупштине општине Источно Ново Сарајево Дејан Шантић рекао је данас новинарима да је данашња сједница СО ове општине заказана и одржана на нелегалан начин.

Шантић је рекао да на данашњој сједници није могао предсједавати потпредсједник СО који није добио примопредају дужности од предсједника, те да се данас није изабрао нови предсједник, што је према његовим ријечима, једино логично да се уради.

„Потпредсједник СО може само да замијени предсједника у моментима када је он одустан и спријечен, а у овом моменту имате ситуацију да је предсједник опозван и да не постоји“, рекао је Шантић новинарима након сједница СО Источно Ново Сарајево.

Он је додао да се данас морао бирати нови предсједник, јер је немогуће доћи у ситуацију да сједницу води потпредсједник.

По питању, како он тврди, нелегалне смјене са мјеста предсједника Скупштине општине, Шантић је ангажовао адвоката и обратио се надлежном суду.

„Јуче је у општину Источно Ново Сарајево стигла тужба и они имају рок од 15 дана да се изјасне по тој тужби и након тога ће суд донијети пресуду“, каже Шантић.

Шантић је на питање новинара да ли је истина да су чланови СРС отпуштени из ЈП „Рад“ Источно Ново Сарајево одговорио потврдно и додао да су отпуштени радници већ тужили ово предузеће, те да су двије тужбе већ добијене, а да очекује да ће и остали добити судске спорове.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић рекао је новинарима да је Шантић смијењен због „гафа“ који је направио према предсједнику Србије Александру Вучићу, те да је смијење вољом коалиционе већине, али и подршком опозиције.

„Он има потпуно право, и покренуо је управни спор пред надлежним судом у Источном Сарајеву и ми очекујемо да се суд изјасни по том питању. Оно што смо ми урадили јесте да смо испоштовали све, статутом и законом прописане норме“, тврди Ћосић.

Начелник општине додаје су одборници поступили у складу са статутом и законом, те да је Шантић, према њиховом мишљењу, потпуно легално смијењен.

 

/sarajavo.rs/