ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Синоћ одржано књижевно вече Бранкице Дамјановић

1168

Матична библиотека Источно Сарајево организовала је синоћ књижевно вече Бранкице Дамјановић  у сали Културног центра Источно Ново Сарајево са почетком у  19.00 часова. Сала културног центра Источно Ново Сарајево синоћ је била испуњена до посљедњег мјеста.

У  интервјуу који је Бранкица  дала за Ис радио сазнајемо како је трагајући за душевним миром ова књижевница напустила богату и успјешну новинарску каријеру и постала инструкторица јоге.

„Душевни мир који сам тада пронашла покреће   бујицу мисли које се претварају у кратке приче и у књиге.“ каже Бранкица.

Кратке приче, које је првобитно објављивала на  друштвеним мрежама, постале су хит међу читаоцима и ускоро су јој стигле понуде од угледних издавачких кућа. Један за другим слиједили су наслови „Добро је“, „Не бих ово могла без тебе“, „Рукопис мог брата“, „Кћи“. До сада је објавила седам књига. Крајем фебруара излашла је њена нова под називом „Рекла ми је волим те“.

Бранкица је рекла како је упозната да у Источном Сарајеву има много људи који прате њен рад и да јој је велико задовољство што  има прилику да се дружи са њима.

Упркос великој популарности на друштвеним мрежама Бранкица нам открива како уопште није фан друштвених мрежа, и како је чак била њихов велики противник.

„Планирала сам да докажем како су на друштвеним мрежама људи који губе вријеме, а онда сам почела да пишем,затим је реакција читалаца била јако бурна и онда је дошло до тога да на друштвеним мрежама почињем објављивати своје књиге.“ Каже Бранкица за Ис радио.

Бранкица каже како је највише прате жене и додаје шалу „На мојим књижевним вечерима мушкарац може да пробере жену какву жели, јер је избор огроман.“

Заиста жене су  већински пратиоци Бранкициног стваралаштва и синоћ у сали Културног центра Источно Ново Сарајево публику су сачињавале углавном жене и тек покоји мушкарац.

Бранкица Дамјановић је родом из Приштине. Радила је 20 година на телевизији као спикер, водитељ, новинар и  уредник вијести. Добитник је Награде града за допринос информисању која јој је додијељена у Пироту.   Књига „Не бих ово могла без тебе“ награђена је признањем Новосадског књижевног клуба за најбоље прозно остварење у 2015. години. Инспирацију Бранкица проналази свуда око себе, у малим стварима и обичним људима. Она пише о својим животним искуствима које је преточила у књиге.

 

/Ис радио/