ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Студенти из Јужне Кореје извели мјузикл „Божићно јутро“

893

Група студената из Јужне Кореје извела је синоћ у Културном центру Источно Ново Сарајево мјузикл „Божићно чудо“.

Менаџер мјузикла „Божићно чудо“ Ченвук Бе рекао је Срни да је Источно Сарајево 20. од укупно 40 градова широм Европе у којима ове године наступају.

„Студенти из Јужне Кореје представљају се перформансом за цијелу породицу у којем су заступљени плес, глума и музика. Они покушавају да пренесу срећу коју доноси Божић кроз причу о Ани и да повежу изгубљено осјећање очинске и мајчинске љубави према својој дјеци“, навео је он.

Према његовим ријечима, турнеја је почела у Хамбургу, а предвиђа наступе у Прагу, Будимпешти, Београду, Риму, Берлину, Лондону, Паризу и Барселони.

Он је додао да је наступ договорен раније, али када су чули да је трогодишњој дјевојчици Ивани Бјелогрлић за лијечење у иностранству хитно потребно 250.000 евра, одлучили су да улаз буде слободан, али да поставе кутије у које ће грађани моћи да оставе прилог за наставак њеног лијечења.

Одзив публике био је веома добар, а сала је била испуњена до посљедњег мјеста.

У септембру прошле године Ивани је дијагностикован карцином бубрега, након чега су у здравственим установама у Бањалуци и Београду услиједили операција, те хемио и терапије зрачењем, али су најновији контролни прегледи показали да се болест проширила.

За новчану помоћ за лијечење Иване Бјелогрлић отворен је намјенски жиро рачун у Интеса Санпаоло банци Сарајево, број 1541029988405703.

 

/Срна/