ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- За предсједника локалне скупштине изабрана Наташа Богдановић Трифковић

1206

Одборници Скупштине општине Источно Ново Сарајево данас су за предсједника локалног парламента изабрали Наташу Богдановић Трифковић из “Странке за наш град”, која је до сада обављала функцију потпредсједника.
Трифковићева је изабрана на ову функцију с обзиром на то да је досадашњи предсједник Александар Главаш на протеклим изборима освојио посланички мандат у Народној скупштини Републике Српске.

За потпредсједника Скупштине општине Источно Ново Сарајево изабран је Александар Сладоје из ДНС-а.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић изјавио је новинарима да је важно то што је данас усвојен нацрт урбанистичког пројекта спортско-рекреативног насеља “Тврдимићи”, у који ће наредних 15 дана бити омогућен јавни увид.

“На сљедећој сједници требало би да буде усвојен приједлог и самим тим биће отворена процедура за даљу индивидуалну изградњу на том подручју”, додао је он.

Ћосић је напоменуо да оно што је до сада урађено је реализовано захваљујући средствима општине, а да се сада отвара могућност да и физичка и правна лица инвестирају на овом подручју и да буде изграђено лијепо викенд-насеље са свим пратећим садржајима.

“Тако ћемо да дођемо до приватних инвеститора који ће да се баве угоститељством и туризмом. Урбанистички пројекат је прецизно дефинисао типове викендица, хотелских објеката, стазе за шетање, мјесто за видиковац, игралиште и много тога што ће бити на 300 дунума земље”, навео је Ћосић.

Он је додао да су одборници усвојили и измјене и допуне Регулационог плана “Центар један”, гдје је омогућена градња пословно-стамбених објеката, с циљем наставка развоја општине.

Одборници су једногласно усвојили информацију о стању безбједности на подручју општине за прошлу годину.

Начелник комуналне полиције Источно Ново Сарајево Славиша Слијепчевић напоменуо је да на подручју ове општине постоје четири паркинга са наплатом и најавио да би за мјесец до два требало да буду постављене рампе, односно да буде аутоматизовано паркирање код Дома здравља Источно Сарајево и зграде “Дејтон”.

“Кад буду постављене рампе, требало би да првих 15 минута кориштења паркинга буде бесплатно, а сат ће коштати једну КМ”, додао је Слијепчевић.

Одборници су усвојили и програм одржавања јавних и зелених површина на подручју Источног Новог Сарајева за ову годину.

 

 

/Срна/