ВЕЧЕРАС СВЕЧАНА СЈЕДНИЦА ПОВОДОМ 30 ГОДИНА ОД ФОРМИРАЊА ГРАДА ИСТОЧНО САРАЈЕВО

347

Свечана сједница Скупштине града Источно Сарајево поводом 30 година од његовог формалног настанка биће одржана у данас, а на сједници ће предсједницима Републике Српске Милораду Додику и Србије Александру Вучићу бити додијељено признање Грб Града за допринос развоју града.

Признање за допринос развоју Источног Сарајева биће додијељено и Владама Републике Српске и Србије, те Митрополији дабробосанској Српске православне цркве, за предан рад на очувању духовности и саборности православног српског народа Сарајевско-романијске регије.

На свечаној сједници биће усвојена Резолуција о правцима даљег развоја у којој ће посебно бити истакнуто све што овај град баштини кроз традицију и историју.

Посебна признања биће уручена општинским борачким организацијама, а захвалнице скупштинама шест градских општина и одборницима првог сазива Скупштине Српског града Сарајева.

На свечану сједницу, заказану поводом обиљежавања 30 година од доношења Статутарне одлуке о организацији Српског града Сарајева 13. марта 1993. године, позвани су представници власти Републике Српске и највишег руководства Србије.

Позвани су и српски представници у институцијама БиХ, народни посланици из Источног Сарајева, начелници општина, а сједници ће присуствовати и одборници свих шест скупштина градских општина.

Свечана сједница Скупштине града Источно Сарајево биће одржана у Административном центру Владе Републике Српске у Источном Сарајеву у 18.00 часова.