ГРАДОНАЧЕЛНИКУ ЋОСИЋУ ЗАХВАЛНИЦА „МАЈДОВ АКАДЕМИЈЕ“

249

У Источном Новом Сарајеву данас је званично почео други џудо камп свјетског првака Немање Мајдова, са више од 700 џудиста из 20 земаља. Градоначелнику Источног Сарајева Љубиши Ћосићу додијељена је захвалница, коју је у његово име примио предсједник Скупштине града Источно Сарајево Бранко Короман.

Короман je нагласио да је „Мајдов академија“ битан спортски догађај за овај град, да је привилегија угостити више од 700 спортиста, те захвалио организаторима.

„Видјели смо емоцију код дјеце на отварању кампа због присуства великих свјетских спортских величина са којима су се поздравили, фотографисали. Вјерујем да ће међу ових 712 дјеце сигурно бити неко нови правак Европе или свијета“, рекао је Короман.

Организатор „Мајдов академије“ Немања Мајдов рекао је новинарима да више од 700 учесника, око 100 тренера и пуне трибине спортске дворане довољно говоре о значају ове манифестације, како за овај град, тако и за Републику Српску.

Он је истакао да је за дјецу до 15 година из Републике Српске учешће бесплатно, што је обезбиједио предсједник Републике Српске Милорад Додик, који је покровитељ манифестације.

„Дјеца су наша будућност и ако се и једно дијете одавде пласира на Олимпијске игре или буде европска или свјетска медаља, успјели смо. Надамо се да хоће јер радимо све што можемо да томе допринесемо. Дјеца су се обрадовала нашим спортским звијездама, њиховим узорима. Мислим да ће бити сјајно, а ми ћемо дати максимум да све протекне како треба“, рекао је Мајдов и захвалио спонзорима, као и медијима за подршку џудо кампу у спортској дворани на Тргу Србија.

Џудистима из Никшића Стефану Гардашевићу и Драгану Кршићу се допада камп и очекују да ће стећи одређена знања и научити нове специјалке у џудоу.

Према најави организатора, радиће се у четири групе, са по 150 учесника, по годинама учесника, ујутро и увече по два тренинга. У оквиру кампа биће организован и информативни панел за учеснике.

Камп се одржава у новој спортској дворани у Источном Новом Сарајеву до четвртка, 17. августа и улаз је слободан.