„ДАНИ ИСТОЧНОГ САРАЈЕВА“ ОД 10. ДО 17. СЕПТЕМБРА

686

Градска управа Источно Сарајево од 10. до 17. септембра организује манифестацију „Дани Источног Сарајева“, поводом Дана и славе града Светог Петра Дабробосанског, те прославе 30 година од оснивања града.

Првог дана манифестације, у недјељу, 10. септембра, на подручју Парка природе Требевић планирано је дружење основаца Источног Сарајева, названо „Мединим стопама“, а полазак је у 10.00 часова са Бруса, у општини Источни Стари Град.

У уторак, 12. септембра, у 20.00 часова у Културном центру Пале, у оквиру „Дана Душка Трифуновића“ биће одржано музичко-поетско вече „Наши дани“ на којем ће учествовати глумац Иван Босиљчић са пратећим бендом.

Удружења добровољних давалаца крви Сарајевско-романијске регије организоваће у сриједу, 13. септембра, од 8.00 до 15.00 часова, акцију добровољног давања крви, у новој спортској дворани у Источном Новом Сарајеву. Истог дана у 19.00 часова, у дворани у Источном Новом Сарајеву, планиран је хуманитарни концерт на којем ће наступити културно-умјетничка друштва из Источног Сарајева, Српско пјевачко друштво „Слога“, Етно-група „Златник“, етно-појац Бранка Зечевић и народни гуслар Максим Војводић.

У 19.00 часова ће у Културном центру Пале, у оквиру 17. „Дана Душка Трифуновића“, бити одржан програм за одрасле „Буквално тако“, у оквиру којег ће бити промовисана књига Бранка Перића „Твој нас уздиже стих“ и наступити Музички ансамбл „Пале“.

Програм „Дјеци у част“ предвиђен је за четвртак, 14. септембра, у Културном центру Пале у 11.00 часова, а у петак, 15. септембра, у Центру за културу Трново у 18.00 часова биће одржана изложба најбољих ликовних и литерарних радова ученика основних школа са подручја града о теми „Моје Источно Сарајево“.

На Сокоцу ће у суботу, 16. септембра, у 9.00 часова бити положени вијенци на Српском војничком спомен-гробљу „Нови Зејтинлик“, а у 14.00 часова у Градској управи планиран је пријем званица из Србије и Црне Горе.

Поводом Дана и крсне славе града Источно Сарајево у 19.00 часова у Културном центру Источно Ново Сарајево биће одржана свечана академија.

На дан славе у недјељу, 17. септембра, у 9.00 часова у Храму Светог Петра Дабробосанског у Војковићима Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом служиће Свету архијерејску литургију, а у 13.00 часова предвиђен је славски ручак у ресторану „Боб“ у Источном Новом Сарајеву.