ДЕЛЕГАЦИЈА ИСТОЧНОГ САРАЈЕВА НА ОБИЉЕЖАВАЊУ ДАНА ГРАДА НОВОГ САДА

208

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић и предсједник Скупштине града Бранко Короман присуствовали су обиљежавању Дана града Новог Сада.

Ћосић је рекао да је Нови Сад, усљед различитих околности, посљедњих деценија постао топао и сигуран дом за многе људе поријеклом са нашег подручја.

„Ти људи већ дуго година чине нераскидиву везу између два града, која је крунисана успостављањем званичне сарадње Источног Сарајева и Новог Сада 29. септембра 2021. године, када сам са тадашњим градоначелником Милошем Вучевићем потписао Споразум о сарадњи два града, највиши правни акт у Републици Србији који регулише односе између локалних самоуправа“, навео је Ћосић.

Градоначелник је изразио задовољство што је пријатељска, братска сарадња настављена и са новим градоначелником Новог Сада Миланом Ђурићем и предсједницом Скупштине Града Новог Сада Јеленом Маринковић Радомировић, која је прошле године званично посјетила Источно Сарајево.

„Драги пријатељи, искрено вам хвала за позив на обиљежавање рођендана Новог Сада. Источно Сарајево жели и увијек ће радити на томе да на најбољи могући начин његује побратимске односе, пријатељство и нашу сарадњу“, поручио је Ћосић домаћинима.