ДО КРАЈА ФЕБРУАРА СПОРАЗУМ О САРАДЊИ ЕТФ-а И ЈАПАНСКОГ ГУНМА УНИВЕРЗИТЕТА

216

Представници Електротехничког факултета /ЕТФ/ Универзитета у Источном Сарајеву и Факултета науке и технологије Гунма Универзитета у Маебашију у Јапану договорили су потписивање споразума о сарадњи ове двије високошколске институције, које ће бити реализовано до краја фебруара.

Представници ЕТФ-а Универзитета у Источном Сарајеву су током радног састанка са представницима Националног Гунма Универзитета у Маебашију у Јапану разговарали о размјени студената и академског особља, али и заједничким пројектним апликацијама и дефинисању оквира за научну сарадњу.

У име Гунма Универзитета са деканом ЕТФ-а у Источном Сарајеву Божидаром Поповићем и продеканом за наставу Срђаном Лале разговарали су проректор Хидејуки Итабаши /Хидеyуки Итабасхи/ и руководиоци Департмана за Електронику и информатику.

Посјета је организована јуче посредством Амбасаде БиХ у Јапану, а састанку је присуствовао и амбасадор Синиша Берјан, саопштено је из ЕТФ-а.

У саопштењу се додаје да је током ово посјете разговарано и о пружању подршке међународној видљивости Симпозијума „Инфотех Јахорина“, а представници ЕТФ-а су посјетили и лабораторије за вјештачку интелигенцију и виртуелну реалност.

Представници ЕТФ-а боравиће у Јапану до 4. фебруара.

/Срна/