КОРОМАН У НИШУ НА ПРОСЛАВИ ГРАДСКЕ СЛАВЕ

216

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Бранко Короман борави у Нишу, на прослави градске славе Светог цара Константина и царице Јелене, гдје је јуче присуствовао пријему код градоначелнице Драгане Сотировски.

Предсједник Скупштине града присуствовао је и свечаној академији поводом обиљежавања славе града Ниша, те низу активности организованих поводом прославе градске славе.

Короман је изразио задовољство због срдачног дочека који му је приређен у братском Нишу, гдје борави већ четврти пут.

„Драго ми је што четврти пут долазим на славу града Ниша, који је и наш пријатељски и братски град. Прије двије године смо озваничили нашу сарадњу која траје неколико година“, навео је Короман.

Короман је подсјетио да је, осим сарадње коју имају двије градске управе, успостављена сарадња туристичких организација Источног Сарајева и Ниша.

Короман је јуче посјетио и Руско-српски хуманитарни центар у Нишу. Овај центар је основан с циљем да обезбиједи реализацију хуманитарних задатака, укључујући заједничке пројекте и програме на територији Републике Србије и других земаља балканског региона.

Градови Источно Сарајево и Ниш имају успостављен Споразум о сарадњи, којим су ојачане везе на нивоу градских управа, као и у областима културе, спорта, туризма и невладиног сектора. Споразумом је омогућен заједнички наступ на сајмовима, као и реализација развојних, међународних и прекограничних пројеката.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић и градоначелница Ниша Драгана Сотировски потписали су, у децембру 2022. године, Споразум о сарадњи који представља наставак и ново поглавље досадашњег заједничког рада на очувању идентитета нашег народа са обје стране Дрине.