НА ПАЛАМА ОДРЖАНЕ ИНКЛУЗИВНЕ СПОРТСКЕ ИГРЕ

228

На Палама је одржан фестивал „Инклузив фјужн фиеста“ који је окупио инклузивне спортске екипе из седам градова Републике Српске и Федерације БиХ.

Организатори фестивала су град Источно Сарајево, Удружење „Сунце“ и Специјална олимпијада БиХ у сарадњи са Популационим фондом УН. Пројекат је финансирала Амбасада Италије у БиХ.

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Бранко Короман рекао је новинарима да ова локална заједница тежи да друштво буде инклузивно, прихвати све разноликости и омогући напредак и развој свих.

Он је додао да је Источно Сарајево угостило екипе из Бањалуке, Тузле, Бијељине, Источног Сарајева, Сарајева, Босанског Петровца и Брчког.

Предсједник Удружења за помоћ дјеци и омладину са посебним потребама „Сунце“ са Пала Миленко Вујиновић рекао је да овај фестивал представља корак напријед у интеграцији дјеце и омладине са посебним потребама.

Извршни директор Специјалне олимпијаде БиХ Када Делић Селимовић рекла је да захваљујући сарадњи са Популационим фондом УН покушавају да ријеше и побољшају квалитет живота особа са инвалидитетом.

„Захваљујући пројекту Инклузив фјужн фиеста окупљамо седам градова из Републике Српске и ФБиХ. Ова манифестација представља најбољи начин инклузије, гдје показујемо вриједност спорта и онога што инклузија пружа“, истакла је Селимовићева.

Предсједник Скупштине општине Пале Стефан Стајчић рекао је да је ова локална заједница одавно препознала важност инклузије и да је у сарадњи са Удружењем „Сунце“ почела да ради на инклузији дјеце и омладине са посебним потребама.

/Срна/

Фото: РТВИС