ОДОБРЕНА ТРИ ПРОЈЕКТА УКУПНЕ ВРИЈЕДНОСТИ 57.906 КМ

788

Пројектни приједлози Градске организације слијепих и слабовидних Источно Сарајево, Удружења грађана „Пробуди се“ и Удружења спортских риболоваца „Биоштица“ освојили су потребан број бодова и задовољили критеријуме јавног позива који је расписан у оквиру Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану 2 (ReLОaD2).

Укупна вриједност одобрених пројеката, који би у наредних неколико мјесеци требало да буду реализовани на подручју града Источно Сарајево, износи 57.906, 01 КМ.

Градска организација слијепих и слабовидних Источно Сарајево кандидовала је пројекат „Стрелицама до свјетлости и радости“, чија је предложена вриједност 19.851 КМ.

Пројекат Удружења грађана „Пробуди се“ намијењен је младима са подручја Источног Сарајева, а предложена вриједност овог пројекта, названог „Уједињени млади за љепшу околину“, износи 19.900 КМ.

Трећи пројекат, „Откривање чари риболова, млади риболовци“, који ће бити финансиран у оквиру овог јавног позива,  јесте пројекат Удружења спортских риболоваца „Биоштица“, а његова предложена вриједност је 18.155,01 КМ.

Изабрани пројекти требало би да буду реализовани у периоду од  јула 2023. године до марта 2024. године.

Град Источно Сарајево у партнерству са Развојним програмом Уједињених нација (UNDP), расписао је јавни позив организацијама цивилног друштва за предају пројектних приједлога, у оквиру пројекта Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану 2 (ReLOaD2), који је био отворен од 3. маја до 7. јуна 2023. године.

ReLOaD2 је регионални пројекат којег финансира Европска унија (ЕU), а имплементира Развојни програм Уједињених нација (UNDP).

ОВДЈЕ можете погледати резултате евалуације и информације у вези са пројектним приједлозима.