ОД 29. АВГУСТА ДО 2. СЕПТЕМБРА ПОЈАЧАНА ИНСПЕКЦИЈСКА КОНТРОЛА

393

Надлежни инспектори Одјељења за инспекцијске послове Градске управе Источно Сарајево вршиће током наредне седмице појачану контролу издавања фискалних рачуна и примјене уредбе о ограничавању марже на основне животне намирнице, најавио је начелник Одјељења за инспекцијске послове Градске управе Источно Сарајево Ратко Ђуровић.

Ђуровић је прецизирао да ће контроле бити вршене од  понедјељка, 29. августа, до петка, 2. септембра, на подручју свих шест градских општина.

„Инспектори ће, током пет дана наредне седмице, вршити контролу свих привредних субјеката који подлијежу фискализацији, дакле, свих трговачких, услужних и других субјеката који имају законску обавезу да купцима и корисницима својих услуга издају фискалне рачуне“, рекао је Ђуровић.

Ђуровић је нагласио да ће контрола бити вршена и у вечерњим часовима, те да ће инспектори, током трајања акције, бити свакодневно на терену.

„Осим ових активности, редовно контролишемо и наплату боравишне таксе, а те контроле ћемо, свакако, појачати почетком зимске сезоне, када очекујемо и највећи број туриста“, истакао је Ђуровић.

Ђуровић је позвао власнике кућа за одмор, апартмана и соба за изнајмљивање, који још нису извршили категоризацију објеката у којима врше услуге смјештаја, да ти учине.

„Већ имамо значајну базу регистрованих власника који су извршили категоризацију објеката у којима пружају услуге смјештаја, али позивамо и све друге, који још нису категорисали викенд куће, станове, апартмане, да изврше своју законску обавезу, како бисмо избјегли неугодности и, евентуалне, санкције“, рекао је Ђуровић.

Према Ђуровићевим ријечима, градски инспектори ће, до краја године, вршити и редовне контроле у областима промета прехрамбене, непрехрамбене робе, угоститељства, туризма, производње и услужних дјелатности.