ПОДРШКА ИНСТИТУЦИЈА СРПСКЕ ГРАДУ ИСТОЧНО САРАЈЕВО

514

Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић истакла је данас у Бањалуци у разговору са градоначелником Источног Сарајева Љубишом Ћосићем да је овај град увијек имао подршку институција Републике Српске и да ће тако и бити.

„Потребно је урадити енергетски преглед објекта Дејтон и тачно утврдити који су недостаци и шта би требало урадити како би био побољшан и изглед и радни амбијент. Тек након извршеног енергетског прегледа знаћемо колико би средстава требало да се издвоји за енергетско утопљавање ове зграде у Источном Сарајеву“, рекла је Голићева.

Када је ријеч о проглашењу парка природе Требевић, Голићева је навела да је потребно извршити увид у просторно-планску документацију, саопштено је из Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске.

„У сарадњи са Републичким заводом за заштиту културно-историјског и природног насљеђа, потребно је утврдити специфичност локације, након чега се може размишљати о могућностима за проглашење парка природе Требевић“, додала је Голићева.

Ћосић је захвалио на досадашњој подршци Министарства посредством реализације пројекта „Енергетска ефикасност“ и подсјетио да је већ обновљена зграда Средње школе „28. јун“ за шта је издвојено 382.000 КМ и да су при крају радови на објекту Дома здравља у Палама, који би на крају требало да износе око 640.000 КМ.

„Зграда Дејтон би реализацијом пројкта Енергетска ефикасност додатно уљепшала град Источно Сарајево, а при томе је и сједиште бројним институцијама и удружењима која су од огромног значаја за град. Од великог је значаја да наиђемо на подршку у реализацији овог пројекта“, рекао је Ћосић.

/Срна/