ПОТПИСАНИ УГОВОРИ СА ПОЉОПРИВРЕДНИМ ПРОИЗВОЂАЧИМА О РЕАЛИЗАЦИЈИ ПРОЈЕКАТА

131

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић потписао је данас у просторијама Градске управе Источно Сарајево уговоре са три пољопривредна произвођача са подручја Пала и Сокоца, укупне вриједности око 80.000 КМ.

Ријеч је о средствима која су обезбијеђена у оквиру пројекта „ЕУ4АГРИ“, који финансира Европска унија.

Ћосић је навео да је Градска развојна агенција урадила технички дио посла и тиме у значајној мјери пружила помоћ пољопривредним произвођачима и додао да ће у наредном периоду задатак бити праћење имплементације ова три пројекта.

„Наравно, пољопривредни произвођачи ће издвојити и дио сопствених средстава како би реализовали своје пословне идеје и наставили проширење органске производње на подручју Источног Сарајева“, додао је Ћосић.

Градоначелник је објаснио да се један бизнис односи на производњу органског чаја од луковине и шипурка, други на производњу различитих производа од меда, а трећи на производњу сира на породичном пољопривредном газдинству. Водећи партнер у оквиру овог пројекта је Град Источно Сарајево, чија је улога праћење реализације и имплементације пројеката и финансијских средстава.

Предвиђено вријеме трајање пројекта је од јуна до септембра.

Ови уговори закључени су у оквиру Јавног позива за додјелу бесповратних средстава за мјеру подршке инвестицијама у диверзификацију економских и социјалних активности у руралним подручјима из финансијских средстава пројекта „ЕУ4АГРИ“, ког финансира Европска унија, а спроводи Развојни програм Уједињених нација (УНДП)  у БиХ.